Wie kent?

 

Wie kent dit voorwerp, plaats, persoon of heeft informatie? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
2019
bevrijding1 SAL 72dpi bevrijding2 SAL 72dpi

 

 Beschrijving:

Bij het doorzoeken van het beeldmateriaal over de Bevrijding van Lokeren (september 1944) werd deze persoon op verschillende foto’s teruggevonden. Hij is meestal in het gezelschap van twee mannen in burger, die achteraan op zijn pantservoertuig staan. Misschien zijn dit verzetslui. Op een andere foto verkeert hij in het gezelschap van een jonge vrouw. Het zou interessant zijn om de identiteit van beide mannen, de soldaat en de vrouw te kunnen achterhalen. De soldaat is misschien Lt. M. E. Wild van de 11th Hussars, 7th Armoured Division 'Desert Rats' of Lt. White (voornaam onbekend). Mocht u een of meer van de betreffende personen kunnen identificeren, dan horen wij dat graag. U kan met ons contact opnemen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of  09 235 31 03

 
2012

inslagV1 web

Beschrijving:

Wie weet waar deze herdenkingssteen zich bevindt. Het is waarschijnlijk in Oost-Vlaanderen. Is geplaatst naar aanleiding van de 50ste verjaardag van de inslag van een V1 bom.

Reacties:

Beste, 
De herdenkingssteen bevindt zich in Oostakker. Zie: http://nl.tracesofwar.com/artikel/7715/Monument-V1-inslag-Oostakker.htm. U vindt het monument aan de trap naar het station - rechts. Het is een herdenkingsmonument voor de inslag (24/02/1945) van een V1 bom op de hoeve van de familie Van den Abeele.
Vriendelijke groeten, 
Betty De Cubber-Milliau

 

2010 

Debond voorwerp72

Beschrijving:

Afmetingen: breedte 5,5cm, lengte 23cm, (foto Fr. De Bondt)

Reacties:

Beste heer/mevrouw,
Afgelopen zondag was ik op een vlooienmarkt en daar lag een soortgelijk blok. Mij is verteld dat het gebruikt werd bij hoogjassen en dat op zo'n blok de puntentelling werd bijgehouden. Hopelijk kunt u met deze informatie een stapje verder komen over de functie van het blok.
Met vriendelijke groet,
Irene

 

Vraag voor inlichtingen: Emigratie vanuit Vlaanderen naar Noord-Amerika (1850-1950)

Eind 19de, begin 20ste eeuw trokken heel wat Vlamingen richting Noord-Amerika. In het kader van een doctoraatsonderzoek aan de Vrije Universiteit Brussel, wordt momenteel onderzoek gedaan naar hoe het de Vlamingen verging aan de andere kant van de wereld, specifiek tussen 1850 en 1950. Daarvoor wordt er gebruik gemaakt van brieven, postkaarten en dagboeken, die de emigranten stuurden naar vrienden en familie in België. 
Heeft u dit materiaal liggen? Of kent u iemand die deze schatten op zolder bewaart? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ook voor andere vragen in verband met het project, kunt u bij haar terecht.