Foto album

2024

20231222 Bibliografie Hilaere Libaut DSC 4059 11

Film "Daknam draait”

De Torenzaal van Lokeren gloeide van opwinding toen de avond aanbrak voor de speciale vertoning van "Daknam draait". Een samenwerking tussen de Koninklijke Heemkring de Souvereinen, Walter Anthuenis en het Stadsarchief bracht dit eerbetoon aan Nestor Van Rostenberghe tot leven, een man die als een icoon in Daknam werd vereerd.

De film, samengesteld uit Nestors jarenlange passie voor het vastleggen van het bruisende verenigingsleven van Daknam, was een verzameling van kostbare herinneringen. Meer dan dertig jaar aan beeldmateriaal waren zorgvuldig bewerkt tot een hartverwarmende reportagefilm, mogelijk gemaakt door de toestemming van zijn weduwe, Ria Metdepenningen.

Het publiek, zorgvuldig samengekomen in een uitverkochte zaal, omarmde de nostalgie die uit elke frame van de film straalde. Elk gelach, elke traan, elke herinnering aan een voorbije tijd werd met liefde en respect ontvangen. Het was meer dan een filmvertoning; het was een viering van het leven, van gemeenschap en van de onschatbare waarde van herinneringen.

Na afloop van de vertoning vulde de zaal zich met een gevoel van voldoening. De aanwezigen deelden verhalen, herinneringen en glimlachen, verenigd door de ervaring van het delen van Nestors erfenis. Een glas werd geheven op zijn naam, op zijn nalatenschap, en op de onuitwisbare indruk die hij op de gemeenschap van Daknam en ver daarbuiten achterliet.

Het succes van de avond was niet alleen te danken aan de prachtige film die werd vertoond, maar ook aan de toewijding en passie van iedereen die eraan had bijgedragen. Het was een eerbetoon aan Nestor, maar ook aan de kracht van gemeenschap en de kunst van het koesteren van herinneringen. En terwijl de avond ten einde liep, bleven de herinneringen aan "Daknam draait" in de harten van de aanwezigen branden, als een eerbetoon aan een man die leefde om het leven van anderen vast te leggen.

Bekijk hier de foto's 

Foto's @ A. Demunck

 

 

2023

20231222 Bibliografie Hilaere Libaut DSC 4059 11

“Bibliografie van de geschiedenis van Lokeren-Daknam-Eksaarde”
Buitengewone Uitgave nr.23, winter 2023

Op 22 december werd de "Bibliografie van de geschiedenis van Lokeren - Daknam - Eksaarde" gepresenteerd door Hilaire Liebaut. Het bevat 3.800 titels van artikels en boeken over de geschiedenis van de stad, een uniek en belangrijk werk.

Bekijk hier de foto's van de boekvoorstelling

Foto's @ A. Demunck

 

Inhuldiging informatiebord Zorg in Eksaarde

Inhuldiging gedenkplaat "Zorg in Eksaarde. De geschiedenis van Hof van Eksaarde"

Op vrijdag, 15 september, werd in aanwezigheid van de bewoners van “Hof van Eksaarde” de gedenkplaat “175 jaar zorg in Eksaarde” plechtig onthuld door schepen Stefan Walgraeve . Voor de samenstelling van de gedenkplaat stond Jeanine Bellens in. De realisatie was mogelijk via de financiering door de Erfgoedcommissie en de organisatie vanuit het stadsarchief. Voor de bewoners werd het de start van een fijn weekend vol animatie, gezellig samenzijn, pannenkoeken en een barbecue.

Bekijk hier het album van de inhuldiging van de gedenkplaat

Foto's @ M. Baetens

 

DSC 3999

Voorstelling van de buitengewone uitgave nr. 22
"175 zorg in Eksaarde"

2023 is wel een heel bijzonder jaar voor Eksaarde. Het is niet alleen 175 jaar geleden dat er een hospice werd gebouwd, maar 25 jaar geleden opende een spiksplinternieuwe home “Hof van Eksaarde” zijn deuren en 5 jaar geleden werd het opgenomen in de groep woonzorgcentra Sakura.  Een driedubbel feest tijdens Eksaarde kermis. Om een lang verhaal kort te maken: wat startte als een gewoon artikel, groeide al vlug uit tot een Buitengewone Uitgave, dat deel uitmaakt van een project, waarin onze heemkring de samenwerking aanging met de 16de statie en woonzorgcentrum Sakura. Een project dat naast deze Buitengewone Uitgave en vierdaagse tentoonstelling in de kerk ook het plaatsen van een herdenkingsbord in de tuin van Hof van Eksaarde’ en een speciale permanente tentoonstelling binnen het woonzorgcentrum omvat. Er werden bovendien verschillende animatiemogelijkheden en powerpoints  ontwikkeld door Jeanine Bellens.
Op donderdag 14 september ging de viering in de kerk van Eksaarde van start met de voorstelling van de Buitengewone Uitgave “175 jaar zorg in Eksaarde”.
Er waren drie gastsprekers voorzien: Rudi Hendrickx, oud-voorzitter van het OCMW Lokeren; Jeanine Bellens, ere-schepen van sociale zaken in Lokeren en auteur van onze Buitengewone Uitgave en huidig schepen Stefan Walgraeve, verantwoordelijk onder andere voor financiën en Sakura.
Georges Tallir stond in voor de samenstelling van de tentoonstelling “Zorgzaam Eksaarde”.

Het werd een avond die ons nog lang zal bijblijven.

Georges Tallir. Jij volgde de voorbije twee jaar niet alleen op de voet de evolutie in de zoektocht van Jeanine, maar stond ook in voor  het vele mooie fotomateriaal in het boek en stelde de tentoonstelling samen die hier vanavond ook geopend wordt, een verzameling van prachtig materiaal dat maar een handgreep voorstelt uit je collectie die je nu al heel je leven aan het opbouwen bent. Je hebt zelfs, kaderend in het project, de aparte tentoonstelling voor permanent gebruik samengesteld.

Bekijk hier het album van de boekvoorstelling van 14 september 2023

Foto's@ A. De Munck en M. Baetens

 

2023 daguitstap fotos Andre DeMunck 60 web

Jaarlijkse daguitstap Dendermonde - Baasrode

In Dendermonde brachten we een bezoek aan de Sint-Pieters-en-Paulusabdij. Dit is de enige overgebleven en actieve abdij in Oost-Vlaanderen. Aangezien de abdij slechts zelden toegankelijk is , was dit bezoek onder leiding van de abt een buitenkansje.
Daarna trokken we naar de scheepswerf van Baasrode waar grote renovatiewerken aan de gang zijn. Onze eindredacteur, Peter Van Wichelen, heeft de verantwoordelijkheid over dit project. Samen met Ignace Van Driessche stond hij dan ook in voor een rondleiding over de hele site.

Bekijk hier het album van de daguitstap 

foto's@  A. De Munck, T. Saeys en M. Van Kerckhove

 

voor HK 001

 Foto's diavoorstelling Erfgoeddag 2023

 Bekijk hier het album van de diavoorstelling op Erfgoeddag 23 april 2023

 

  

2022

DSC 3778a klein

Jaarlijkse uitstap op 20 augustus Velzeke en Balegem

Provinciale erfgoedcite Archeocentrum Velzeke

De tentoonsteling "Over vliegen en ... opgraven" bracht ons bij de bodemvondsten, documenten en verhalen over de Belgische luchtvaartgeschiedenis. De razendsnelle evolutie dat uitmondde in de Tweede Wereldoorlog. Heel wat nooit getoonde luchtvaartrelicten waren de spectaculaire blikvangers.

Stokerij Van Damme, van korrel tot borrel

Bestaat van 1862 en is nu, zes generaties verder, nog steeds in handen van dezelfde familie. Het is een vierkant hoeve gelegen aan de poort van de Vlaamse Ardennen. Het is de oudste landbouw-jeneverstokerij in de Benelux die het graan voor haar stokerij zelf teelt.
Op het einde van de rondleiding stond er nog een smakelijke proefbeurt op de agenda van hun produkten.

Foto's@ A. De Munck en M. Van Kerckhove

Bekijk hier het album van onze uitstap naar Velzeke en Balegem

 

 

Bezoek aan het kerkhof van Laken 16

Bezoek aan het kerkhof van Laken

Met gidsbeurt door R. Verstraeten.

Foto's@ M. Van Kerckhove

Bekijk hier het album van onze uitstap aan het kerkhof van Laken

 

 2021

Flaminganten klein

Voorstelling van de Buitengewone Uitgave nr. 21

Voorstelling aan het publiek op vrijdag 8 oktober 2021 in de kerk Sint-Jozef, Oude Heirweg

De Vlaamse Beweging in Lokeren en de bekendste Lokerse flaminganten van het einde van de 18de eeuw tot 1970

Auteur Hilaire Libaut in samenwerking met het Davidsfonds, het Marnixring en de Koninklijke Heemkring De Souvereinen 

Foto's@ A. De Munck

Bekijk hier het album van de voorstelling van de uitgave "De Vlaamse Beweging in Lokeren"

 

2019

kaft boek

Voorstelling van het jubileumboek en diner

Voorstelling aan het publiek op zondag 6 oktober 2019 in het Meersdael te Moerbeke

Kijk op een rijk verleden

Het boek werd voorgesteld tijdens een academische zitting, gevolg door receptie en diner.

Foto's@ Fotoclub Lokeren-KVDB

Bekijk hier het album van de voorstelling van het jubileumboek en diner

   

stadhuis klein

 Huldiging op het stadhuis

Uitreiking van de oorkonde "Koninklijk"

Ontvangst door het stadsbestuur en de gouverneur van Oost-Vlaanderen op zaterdag 5 oktober 2019.

Foto's@ Fotoclub Lokeren-KVDB

Bekijk hier het album van de uitreiking van de oorkonde "Koninklijk"

   

uitstap2019 klein

Jaarlijkse uitstap 22 augustus 2019

Doornik

De jaarlijkse uitstap begon met wat fileleed tussen Lokeren en Gent door de aan de gang zijnde werken. Toch waren we omstreeks 9.30 op onze bestemming. De koffie werd gebruikt in een typisch bruin café op de markt.
Hierna werd de groep gesplitst in 2 keer 2 groepen met 4 gidsen.
Enerzijds ging het richting kathedraal en de schatkamer en anderzijds naar het Crecit, waar wandtapijten worden gemaakt en herstelt.
Beide groepen kwamen dan terug samen om te genieten van een driegangenmenu bij L'écurie d'Ennetières.
Tevens stond er nog een film op het programma in de mooie zaal van de dienst toerisme over 'de gang van de tijd'.
Ook een kort bezoek aan het museum van de wandtapijten stond nog op het programma.
Na nog een drankje op een terrasje kon omstreeks 18.00 uur de terugreis aangevat worden. 

Foto's@ A. De Munck

Bekijk hier het album van onze uitstap naar Doornik

 

2018

Breda klein

Jaarlijkse uitstap 16 augustus 2018

Breda en 's-Hertogenbosch

De jaarlijkse uitstap ging dit jaar naar Nederland, meer bepaald naar de steden Breda en ’s-Hetogenbosch.
Met een 86-tal leden van onze kring vertrokken we om 8 uur. Wat geluk aan de Kennedytunnel te Antwerpen en we waren rond 9:30 uur in Breda. In het Appollo hotel stond de koffie gereed met ontbijtkoek. De gidsen kwamen ons daar ophalen en de groep werd gesplitst. Via het Valkenberg (stadspark en vroeger de tuin van het kasteel van Breda). Daarna was er een bezoek aan het begijnhof, gesticht in 1267. De laatste begijn Cornelia Frijters overleed in 1990. Vervolgens ging het naar het Kasteel van Breda waarin de Koninklijke Militaire Academie is gehuisvest.
Terug naar het centrum waar we de Grote of de Onze-Lieve-Vrouwekerk bezochten. De toren meet 97 m en is een baken in de omgeving. De kerk bevat verschillende praalgraven van de Oranje-Nassau dynastie.
Hierna ging het met de bus naar ’s-Hertogenbosch waar het middagmaal werd genuttigd. Daarna was het tijd voor een geleid bezoek aan de Sint-Janskathedraal. Ze werd gebouw tussen 1220 en 1530. De westtoren is 73 m hoog. In de St.-Jans bevindt zich ook een 350 kg zware koperen doopvont.
Dan was het tijd om het vieruurtje: de degustatie van een “Bossche Bol”, een soezenbeslag gevuld met slagroom en met chocoladesaus overgoten. Hierna waren we gesteld om de terugreis aan te vatten.

Foto's@ A. De Munck

Bekijk hier het album van onze uitstap naar Breda en 's-Hertogenbosch

 

 2017

CVP klein

Buitengewone Uitgave nr. 20

Voorstelling aan het publiek op zondag 24 september 2017 in de theaterzaal van het Cultureel Centrum

De geschiedenis van de CVP - Lokeren 1945 -1970

Auteur: Hilaire Liebaut

In het Cultureel Centrum stelde auteur Hilaire Liebaut zijn lijvig boek voor dat handelde over de geschiedenis van de na-oorlogse CVP tot 1970 in Lokeren. De academische zitting kon op een ruime belangstelling rekenen en werd afgesloten met een gesmaakte receptie.

Foto's@ A. De Munck

Bekijk hier het album van de voorstelling van de uitgave "De geschiedenis van de CVP - Lokeren"

   

Uitstap Hoogstraten klein

Jaarlijkse uitstap 17 augustus 2017

Hoogstraten

De uitstap van dit jaar ging naar de Antwerpse Kempen.
Zonder problemen werd de Kennedytunnel genomen waardoor we omstreeks 9:30u ter bestemming waren. Een koffie en een aardbeitaartje stond ons al op te wachten.
Onder deskundige leiding van drie gidsen maakten we een stadswandeling met o.a. een bezoek aan het begijnhof en de St.-Katharinakerk.
Na de lunch stond er een rondrit gepland in het Land van Mark en een stop aan het bezoekerscentrum van de landloperskolonie te Wortel.

Foto's@ A. De Munck

Bekijk hier het album van onze uitstap naar Hoogstraten

   

2016

PAjottenland klein

Jaarlijkse uitstap 25 augustus 2016

Pajottenland

Onze jaarlijkse uitstap met 79 leden bracht ons ditmaal naar Vlaams-Brabant.
Eerste halte was Bever waar we de plaatselijke kaasmakerij bezochten en van de patron zelf een rondleiding kregen. Daarbij hoorde eveneens een proeverij van de verschillende kaassoorten welke ze produceerden.
Hierna volgde een rondrit met de bus met een plaatselijke gids.
Na een stevig middagmaal ging het naar Sint-Maria-Lombeek waar we het merkwaardige Mariaretabel te zien kregen.
De tocht bracht ons verder naar de brouwerij Lindemans, waar we eveneens een rondleiding kregen gevolgd door het proeven van de verschillende gebrouwen bieren.

Foto's@ A. De Munck

Bekijk hier het album van onze uitstap naar het Pajottenland

   

H Engelen klein

Buitengewone Uitgave nr. 19

Voorstelling aan het publiek op zondag 26 juni 2016 in de kapel van de H. Engelen

... achter de schermen
Congregatie van de Zusters Heilige Engelen
1880 - 2015 te Lokeren; Herman Steels

In een gevulde kapel konden de aanwezigen kennis maken met het derde deel over de zusters in Lokeren, van de hand van Herman Steels. Na de Tresiaantjes en de Arme Klaren was het nu de beurt aan de geschiedenis van de Zusters van de Heilige Engelen te Lokeren.

 Foto's@ A. De Munck

Bekijk hier het album van de voorstelling van de uitgave "... achter de schermen Congregatie van de Zusters Heilige Engelen"

 

2015 

Tienen klein

Jaarlijkse uitstap 20 augustus 2015

Tienen en omgeving

Tienen met bezoek aan het Toreken, een archeologische tentoonstelling "Rituelen van leven en dood in de Romeinse tijd" en "De Groote Oorlog van mijn overgrootvader". 

Rondrit met bezoek aan het soldatenkerkhof van St.-Margriete Houtem, waar 140 Belgische soldaten begraven liggen, waaronder 2 Lokeraars met name Braeckman en Van De Velde.

Necropolis te Grimde, de enige kerk in België die omgevormd werd tot een soldaten crypte en waar 140 soldaten uit WO1 begraven liggen.

Hoegaarden en zijn tuinen.

Foto's@ A. De Munck

Bekijk hier het album van onze uitstap naar Tienen en omgeving

   

Reyns klein

Inhuldiging herdenkingplaat Henri Reyns

Op 17 mei 2015 werd op te Daknam de soldaat Henri Reyns herdacht die de laatste gefusilleerde Belgische soldaat was. Het vonnis werd exact 100 jaar geleden uitgevoerd. Er is jarenlang gestreefd naar een vorm van eerherstel voor deze soldaten die een shellshock hadden opgelopen. Reyns was trouwens de laatste, nadien werd de straf omgezet naar een strafkamp.
Het stadsbestuur van Lokeren, de Koninklijke Oud-soldatenbond Daknam en de Heemkring De Souvereinen hebben er voor gezorgd dat er een eervolle herdenking voor deze jongeman aanwezig is op het kerkhof van Daknam.

Foto's@ A. De Munck en G. Van Damme

Bekijk hier het album van de Inhuldiging van de  herdenkingsplaat Henri Reyns

 

Johnsonfamilie klein 

Amerikaans bezoek aan gedenkplaat B-17

Op 8 mei 2015 bezocht de Amerikaanse familie Johnson de gedenkplaat op de begraafplaats Oude Brug. Het was de zuster van de boordwerktuigkundige en haar kinderen die ons vereerden met een bezoek.

Foto's@ A. De Munck

Bekijk hier het album van het Amerikaans bezoek aan gedenkplaat B-17

   

2014

uitstap2014 

Jaarlijkse uitstap 21 augustus 2014

De Westhoek en zijn oorlogskerkhoven

-Alveringem: Mout- en Brouwhuis De Snoek

Oeren: Belgisch soldatenkerkhof WO1

Stavele: 't Hof van Commerce, Breugelmaaltijd van het varken bij de strafste bazin van België

Keiem: Belgisch soldatenkerkhof WO1

Koekelare: Cultuurcentrum De Brouwerij: met bezoek aan de Käthe Kollwitztoren en het museum van de Fransman

Foto's@ A. De Munck

Bekijk hier het album van onze uitstap naar "De Westhoek en zijn oorlogskerkhoven"

   

groendreef klein

Voorstelling aan het publiek op zondag 30 maart 2014 in de school aan de Groendreef:

100 Jaar School Groendreef te Lokeren,
Rudi Henderickx

Bij een overvol auditorium kon directeur Rudy Van Megroot van CVO Leerstad, de aanwezigen welkom heten bij de voorstelling van het boek van de hand van Rudi Henderickx. Vervolgens sprak Daniel De Mulder, als algemeen directeur van Scholengroep 18 en Marcel Pieters namens de heemkring De Souvereinen.
Auteur Rudi Henderickx tenslotte gaf een toelichting over het onstaan van zijn werk.

Na deze academische zitting werd aan de genodigden een receptie aangeboden.

Foto's@ A. De Munck

Bekijk hier het album van de uitgave "100 jaar school Groendreef te Lokeren"

 

2013

gedenkplaat klein 

11 novemberviering en inauguratie gedenkplaat B-17

Op 11 november werd de traditionele viering te Lokeren gekoppeld aan de inhuldiging van een herdenkingsplaat op het kerkhof Oude Brug. Op die plaats stortte op 5/11/1943 een Amerikaanse bommenwerper B-17 neer. Naar aanleiding daarvan werd op initiatief van de Heemkundige kring, in samenwerking met de Koninklijke Oud-soldatenbond Daknam en het Lokers stadsbestuur een herdenkingsplechtigheid gehouden.
De plechtigheid werd bijgewoond door de dochter van de nog in leven zijnde piloot William Bramwell. Zij was daarvoor speciaal samen met haar echtgenoot overgevlogen vanuit Amerika.

Foto's@ A. De Munck, P. Bontinck, R. Verstraeten, E. Renière, K. Vandenbroeck en Y. Cools

Bekijk hier het album van de "11 novemberviering en inauguratie gedenkplaat B-17"

  

ArmeKlaren klein 1

 

Buitengewone Uitgave nr. 16

Voorstelling aan het publiek op zondag 29 september 2013 in zaal Dacknamdak te Daknam:

De Arme Klaren te Lokeren,
de geschiedenis van het clarissenklooster; Herman Steels

Met een gevulde zaal kon ondervoorzitter Yves Cools de aanwezigen welkom heten bij de voorstelling van het tweede boek en de bijhorende CD van kloosterliederen van Herman Steels over een klooster in Lokeren.
De heer Hilaire Liebaut schetste daarna een beeld van de kloosters in de loop van de geschiedenis.
Voorzitter Marcel Pieters mocht tenslotte de eerste exemplaren overhandigen aan de auteur, de gastspreker en sponsors, om vervolgens tot het laatste punt van de agenda uit te nodigen: een gesmaakte receptie.

Foto's@ A. De Munck

Bekijk hier het album van de voorstelling van "De Arme KLaren te Lokeren"

  

geraardsbergen klein

 

Jaarlijkse uitstap 22 augustus 2013

Geraardsbergen en kerkentocht

Stadhuis en Manneken Pis

Dekanale kerk Sint-Bartholomeus

Muur van Geraardsbergen en kapel op de Oudenberg

Zandbergen en de Onze-Lieve-Vrouwkerk

Schendelbeke en de Sint-Amanduskerk

Foto's@ A. De Munck

Bekijk hier het album van onze uitstap naar Geraardsbergen en kerkentocht

   

2012

marcel80 klein

 

Huldiging Marcel Pieters 80 9

Huldezitting ter ere van Marcel Pieters, voorzitter van de Stedelijke Museumcommissie en de heemkundige kring De Souvereinen

Op 28 november 2012 werd Marcel Pieters gevierd door het Lokerse stadsbestuur in samenwerking met De Souvereinen ter gelegenheid van zijn 80ste verjaardag. De viering vond plaats in de feestzaal van het Stadsmuseum van Lokeren.

Foto's@ A. De Munck

Bekijk hier het album van de huldezetting ter ere van Marcel Pieters

 Geluidsfragment@ Verstraeten

Beluister hier het geluidsfragment van Verstraeten

   

  

ename klein 

Jaarlijkse uitstap 16 augustus 2012

Ename - Zwalmstreek en Zwalmmolen

Oudenaarde en het Ronde van Vlaanderen Centrum

Oostvlaams Erfgoedcentrum, Ename

St.-Laurentiuskerk, Provinciaal Archeologisch Museum, Ename

Een stukje Ronde van Vlaanderenroute

De Zwalmmolen

Foto's@ A. De Munck

Bekijk hier het album van onze uitstap naar Ename - Zwalmstreek en Zwalmmolen

 

teresiaantjes klein

 

Buitengewone Uitgave nr. 15

Voorstelling aan het publiek op zondag 24 juni 2012 in zaal Dacknamdak te Daknam:

De Teresiaantjes te Lokeren, de geschiedenis van het klooster der karmelietessen; Herman Steels

In een goed gevulde zaal stelde Herman Steels zijn werk voor over de Teresiaantjes. Hij werd ingeleid door de ondervoorzitter van de heemkring. Vervolgens sprak oud-directeur Willy Van Rumst van de school Windekind, over de ingebruikneming van het klooster door de school.
Schepen Filip Liebaut belichtte het standpunt van de stad in verband met de toekomst van de site en de kapel.
Voorzitter Marcel Pieters mocht tenslotte de eerste exemplaren overhandigen aan de auteur en de genodigden, om vervolgens iedereen uit te nodigen op het nuttigen van een natje en een droogje.

Foto's@ A. De Munck

Bekijk hier het album van de voorstelling van de uitgave van "De Teresiaantjes te Lokeren"

 

2011

vrancken klein

 

Buitengewone Uitgave nr. 14

Voorstelling aan het publiek op zondag 11 december 2011 in zaal Dacknamdak te Daknam:

Petrus J. F. Vrancken (1757-1833), een Lokerse hoedenfabrikant en kunstverzamelaar, en de Lokerse hoedenmakerij van het einde van de 18de eeuw tot ca. 1870; Hilaire Liebaut

Onder ruime belangstelling stelde Hilaire Liebaut zijn monografie voor over de Lokerse hoedenfabrikant Vrancken.
Hij werd hierbij ingeleid door Yves Cools (secretaris De Souvereinen) en Jozef Dauwe ( gedeputeerde voor cultuur van de provincie Oost-Vlaanderen).

Foto's@ A. De Munck

Bekijk hier het album van de voorstelling van de uitgave "Petrus J.F. Vrancken, een Lokers hoedenfabrikant"

   

Meetjesland klein

 

Jaarlijkse uitstap 18 augustus 2011

Het Meetjesland - Krekenroute

Bezoek aan het "Canada War Museum" te Adegem - Maldegem

Rondrit door de Krekenroute

De Roste Muise

De "kathedraal" van Watervliet

Foto's@ A. De Munck

Bekijk hier het album van onze uitstap naar het Meetjesland - Krekenroute

   

2010

Waaslandhaven klein

 

Jaarlijkse uitstap 19 augustus 2010

Rondrit Waaslandhaven met bezoek aan Kallosluis

Doel

Fort Liefkenshoek

Kasteel Cortewalle

Foto's@ A. De Munck

Bekijk hier het album van onze uitstap naar de Waaslandhaven en bezoek aan Kallosluis